IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija
Povratak na pocetnu stranu
  HRVATSKA Ponedjeljak, 24.01.2022 || Rezultati za PepsiCo bolji od očekivanih  |   Beograd postao bogatiji za još jedan dm  |  Izvoz vina, alkoholnih pića i šećera podigao izvoz hrane iz EU u svijet na 11,1 milijardi eura  |  Konzum svim kupcima s navijačkim obilježjima daje 11% popusta  |  Hrvatski Telekom pripremio mrežu u Istri za 5G funkcionalnosti  |  Trgovcima domaće 'in', malim proizvođačima velika šansa  |  Za vrijeme utakmica promet raste i više od 100%   |  Kaufland u nedjelju zatvara u 14:00 sati  |   SPAR ponovno omogućio zaposlenicima gledanje utakmice   |  Kako beživotnoj kosi vratiti prirodno zdrav sjaj?  |  Osigurano više od 118.000 kuna za Europa Donnu Hrvatska  |  Velpro potpisao ugovor o suradnji sa Savezom udruga malih trgovaca RH  |  Tele2 partner i ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara  |  Franck princu Harryju poslao paket hrvatskog čaja za smirenje  |  Najavljen rast otkupnih cijena mlijeka  |  Prihodi od prodaje u pet mjeseci iznad plana   |  Spar omogućio svim zaposlenicima gledanje nogometne utakmice   |  Hrvatski Telekom prvi uvodi 5G tehnologiju u Hrvatsku  |  Grillanje i Chillanje na Jarunu  |  Najnovija simfonija okusa: Barcaffè Divino predstavljen u Ljubljani  |   ||

Hrvatska: Priopćenje Udruge dobavljača Agrokora

22.05.2018
Večeras je održan sastanak Upravnog odbora udruge dobavljača Agrokora na kojem je raspravljano o naknadnim dogovorima koje Izvanredna uprava provodi s pojedinim vjerovnicima, a koji nisu bili dijelom Načelnih uvjeta (term sheeta) potpisanih 10. travnja 2018. u Zagrebu.
Na početku sastanka Udruga je osudila jučerašnji istup Izvanredne uprave koja je iznijela povjerljive i netočne poslovne informacije Francka, što ni na koji način ne pridonosi daljnjem procesu pripreme i postizanja nagodbe.

Naglašeno je kako je Udruga dobavljača pregovarala u dobroj vjeri u nazočnosti predstavnika svih vjerovničkih skupina te Izvanredne uprave i njihovih savjetnika završila pregovore sa 10. travnja 2018. Potpisom Načelnih uvjeta (term sheet) od strane svih članova Privremenog vjerovničkog vijeća (uključujući i Sberbank), VTB-a i Udruge dobavljača Agrokora smatralo se da je usuglašen finalni nacrt nagodbe.

Udruga dobavljača i dalje stoji kod ispregovaranih i potpisanih Načelnih uvjeta (koje je potpisao i Sberbank), ali ne može prihvatiti naknadne dogovore koji bitno mijenjaju položaj dobavljača, bez da su predstavnici dobavljača imali mogućnost sudjelovanja u tim pregovorima. Nadalje, iz najave izvanrednog povjerenika Peruška daje se naslutiti da će sličnih pogodovanja biti još – opet bez znanja Udruge dobavljača ili predstavnika dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću.

Osim toga, Udruga dobavljača ne može prihvatiti novi roll-up i samim time novo zaduživanje što u mnogome smanjuje potencijal za buduće poslovanje i servisiranje obveza društva.
Na kraju sastanka je zaključeno da Udruga dobavljača i dalje podržava nagodbu u okvirima dogovorenog i potpisanog teksta Načelnih uvjeta kojeg je potpisao i Sberbank, a sve eventualne dopune moguće je prihvatiti jedino ukoliko se usuglase s predstavnicima svih vjerovnika, a ne jednostranim dogovorima Izvanredne uprave.